|

Tallitarinoita

Lavilan Vilman seikkailuja 2008

 
Mattilan ratsutilalta lähtöisin oleva tamma Lavilan Vilma (i. Vihi-Totti) on kuluneen kevään aikana ottanut tuntumaa parrasvalojen loisteeseen.

Vilma muutti aikanaan suoraan vieroituksesta uusille omistajilleen Pöytyälle, Ratsutalli Hevossaareen. Siellä tästä pienestä ja vallattomasta varsasta on kasvanut näpsäkkä kolmivuotias nuori hevonen, joka esiintyi toukokuun lopussa 2008 ratsastaja selässään Kylämäen hevostilan oriesittelyssä isänsä hännillä..

Ehtiväisenä pienenä hevosena Vilma debytoi nuorten suomenhevosten laatuarvosteluissa, Ypäjällä vain viikkoa tämän jälkeen. Innokas ja yritteliäs Vilma hyppäsi tukka hulmuten sille asetetut esteet eikä pahemmin puomeja pudotellut. Irti esitettynä se näytti askellajeja arvioineelle Kiki Nybergille annoksen aitoa blondienergiaa ja saikin paperiinsa erityismaininnan täyden kympin arvoisesta asennoitumisesta esiintymiseen.

Vilma laatuarvonnoissa ypäjällä Vilma laatuarvonnoissa ypäjällä 2

Samoissa karkeloissa Vilman kanssa on kiertänyt myös Vilman ikätoveri, niin ikään Vihi-Totista oleva Saaren Valta. ”Jukka” on Mattilan tilalla tätä nykyä asuvan Terikan esikoinen ja samalla myös Terikan viimekesäisen Lavilan Venla–tyttären täysveli. Vilman tapaan myös Jukka esiintyi ratsastettuna Kylämäessä ja osallistui 10.5. Ypäjän laatuarvostelukarsintoihin. Jukka menestyikin karsinnoissa hienosti sijoittuen sijalle 7./23 mukavalla keskiarvolla.

Kiitos kuvista kuuluu jälleen kerran Sini Tuhkuselle!

Heini Koskinen