|

Tallitarinoita

Terikalle tammavarsa

Terika ja Venla Virkiä Mattilan ratsutilan toinen kasvatti vuodelle 2007 syntyi, kun Terika varsoi 10.6. kauniin tammavarsan. Varsominen tapahtui rauhallisissa merkeissä keskellä lämmintä sunnuntai-iltaa, ja sekä emä että tytär voivat hyvin. Varsa (i. Vihi-Totti) on jo kolmas emänsä perättäisinä vuosina varsoma jälkeläinen samasta hyväksi havaitusta yhdistelmästä.

Varsa on väriltään tällä hetkellä harmahtava, ja siitä odotetaan varsakarvan aikanaan vaihtuessa mahdollisesti mustaa. Päässään tammalla on tähti sekä turvalla kuonopilkku. Varsa on ikäisekseen kookas ja pitkäjalkainen hevosenalku, jonka on povattu kasvavan aikanaan iän myötä keskivertoa kookkaammaksi. Persoonallisuutena se on osoittautunut emänsä tapaan järkeväksi ja jämptiksi hevoseksi, joka on hakenut ensimmäisistä tunneistaan alkaen rohkeasti kontaktia sekä ihmiseen että muuhun ympärillä olevaan.

Nimeksi tälle tallin kuopukselle annettiin hyvin sen luonnetta kuvaava Venla Virkiä. Varsa on myyty suoraan emänsä alta, ja se siirtyy aikanaan vieroituksesta uuden omistajansa hallintaan.

Heini Koskinen