|Tilan toiminta ja tallin kuvaus

Tilamme on aktiivisesti toimiva maatila, jossa viljellään viljaa ja heinää, myös myyntiin. Kasvatamme suomenhevosratsuja sekä tarjoamme täysihoitopalveluja ratsuhevosille.

Vuonna 2005 tilalla tehtiin kolmas sukupolvenvaihdos. Liisa ja Vesa siirtyivät jatkamaan tilanpitoa. Vuosikymmenten tauon jälkeen toimme hevoset takaisin tilalle.  Vuonna 2006 tilan päätuotantosuunta vaihtui hevostalouteen. Rakennettiin pihatto, laajennettiin tallia ja Liisa jäi tilalle päätoimisesti töihin vastaamaan siitostammojen, varsojen ja täysihoitohevosten hoidosta sekä ratsastustunneista. Työn ohella Liisa suoritti vuosien 06-08 aikana Ypäjän Hevosopistolla monimuotokoulutuksena maatalousalan perustutkinnon valmistuen hevosenhoitajan ammattiin, koulutussuuntauksena hevoskasvatus ja talliympäristön hoito. Keväällä 2010 Liisa aloitti Suomen Hippoksen näyttelylautakunnassa tuomariharjoittelijana. Liisa hakee tällä hetkellä uusia haasteita opiskelemalla hevosagrologiksi.
Tilan töissä mukana nähdään myös Vesa. Isännän vastuulla on pääasiassa rakennusten ja koneiden huollot, peltotyöt sekä kengitys. Tarvittaessa järjestyy myös kuljetukset 2 hevosen kuljetuskopilla tai 5 hevosen kuorma-autolla. Vesa opiskeli kengityksen peruskurssin Kiuruvedellä Ylä-Savon ammattiopistolla syyskaudella 2008.
Mukana tallilla hyörii myös tyttäremme Petra, josta onkin jo kehittynyt taitava rasastaja ja hevosten käsittelijä. Eipä taida äiti enää tyttärelle kisoissa pärjätä.

Täysihoitotoiminnallamme on vastuuvakuutus. Emme ole vakuuttaneet ratsastajia, joten tarkistathan kattaako sinun vakuutuksesi ratsastustapaturmat. Huolehdithan että myös hevosellasi on vakuutusasiat kunnossa. Liittymällä ratsastusseuraan saat SRL.n jäsenmaksun maksettuasi etuina mm. tapaturmavakuutuksen sekä Tapiola-ryhmän hevosvakuutuksista 10 % alennuksen. Lue lisää Suomen Ratsastajainliiton sivuilta.

Tallimme on valoisa ja viihtyisä, kaikki EU-standardit täyttävä.

H yväpohjainen hiekkakenttä on valmistunut syksyllä 2005. Valaistulla ja aidatulla
kentällä on kokoa 25 x 60m. Käytössä on estekalusto ja lähiympäristössä on turvallista
maastoilla suoraan tallin pihasta metsäpolkuja pitkin. Maastot ovat alueella erinomaiset
ja vaihtelevat - jokaiselle riittävän haastavat ja monipuoliset.

Hevosemme ulkoilevat kokopäivätarhauksessa, isoissa tarhoissa. Tarhat ovat turvallisia, osittain hiekkapohjaisia, lauta- ja sähkölanka-aidoin. Laitumemme sijaitsevat pihapiirissä.

Venla Virkiä

Kuvagalleria