|

Tallitarinoita

Näyttelymenestystä

Ratsutilan asukkaille on siunaantunut poikkeuksellisen hyvää näyttelymenestystä kuluneen kevään ja alkukesän 2007 aikana.

Kevään näyttelykierros aloitettiin Kokemäellä 19.5.2007 järjestetyn tamma- ja varsanäyttelyn merkeissä Jaan Jennyn ja Vauhdin Tuikun kanssa. Molemmat varsat saivat hienon, puhtaan II palkinnon. Jennyn saama pisterivistö 7-8-8-8-8-8 oli sen tähänastisen näyttelyuran parhain mitä virallisiin näyttelyihin tulee. Myös ensimmäistä kertaa näyttelyissä esittäytyneen Tuikun tulos 7-8-7-9-7-7 oli erinomainen, ja tuomariston suuri kiinnostus varsaa kohtaan lämmitti mieltä. Päivän kruunasi esittäjänä juosseen Vesan palkitseminen näyttelyn parhaana esittäjänä.

Näyttelyrupeama jatkui heti seuraavana päivänä 20.5.2007 Hessi–tallilla järjestetyn show–näyttelyn parissa. Mukaan Urjalaan otettiin 1-vuotias orivarsa Valon Veikka, jolle näyttely oli niin ikään ensimmäinen laatuaan. Terttu Peltosen arvioimana ori sai hienon II palkinnon sekä pisterivistön 9-8-7-7-8. ”Kamu” valittiin esityksensä perusteella kaikkien liki 20 ikäisensä joukosta parhaaksi 1-vuotiaaksi, ja se pärjäsi aina näyttelyn parhaan valintaan asti saaden lopulta päivän tuloksekseen BIS 2 –tittelin.

Valon Veikan esiintyminen Urjalassa ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi, vaan ori ilmoitettiin suoraan myös Turussa paria viikkoa myöhemmin järjestettyyn show–näyttelyyn. Vietimme Metsämäessä 9.6.2007 ikimuistoisen päivän muunkin kuin paahtavan kuuman auringonpaisteen osalta. ”Kamu” pokkasi puhtaan I palkinnon ja erinomaisen pisterivistön 8-8-8-9-9, eli yhteensä huikeat 42 pistettä! Tulos takasi orille paitsi luokkavoittajan aseman myös voiton kaikkien näyttelyssä esitettyjen useiden kymmenien varsojen joukosta. Lopulta helteisen iltapäivän kruunasi varsan kunnia voittaa BIS 1–palkinto. Samassa yhteydessä Vesa palkittiin jo toistamiseen pienen ajan sisään näyttelyn parhaana esittäjänä.

Menestyksekkäässä seurassa on mukavaa reissata. Nyt edessä on kuitenkin varsojen ansaitsema hengähdyshetki kesäisen laidunloman merkeissä. Syksyllä nähdään taas!

Heini Koskinen