|

Tallitarinoita


Kilpailuja ja näyttelyjä, mennyt vuosi 2009

 

 Kiireinen kausi on nyt takanapäin. Varsat ovat näyttelyissä käyneet ja vanhemmat hevoset ratsujen ikäluokkien mukaisissa laatuarvosteluissa. Onpahan muutamassa koulu- ja esteratsastuskisoissakin ehditty piipahtamaan.

Tiivistettynä varsojen näyttelyvuosi meni näin: 

Lavilan Jussi oli harjoittelemassa näyttelyelämää Salossa Match Showssa ollen I palkinnolla varsaluokan paras. Hippoksen näyttely oli Laitilassa josta II palkinto ratsuna arvioitaessa (8-8-8-8-7-6).

Lavilan Muru ja Minttu kävivät harjoittelemassa näyttelyelämää Söörmarkussa Zilpatallilla. Täältä kotiin tulimme Mintun I palkinnon ja Murun I palkinnon + BIS3 tittelin kera. Hippoksen näyttely oli Kokemäellä 7.6. jossa molemmat pikkuneidit arvosteltiin ratsuina. Lavilan Minttu sai II- palkinnon (7-8-7-8-8-7) ja Lavilan Muru III+ palkinnon (7-7-8-7-7-7). 

Ponsin Veera kantakirjattiin Ylöjärvellä II palkinnolla R-suunnalle. Linkki tallitarinoiden valikossa.

Onnittelut myös Sinille ja Lavilan Maijalle Match Shown I palkinnosta!

Näyttelykausi päättyi Valon Veikan huikeaan I- palkintoon Näyttelyn Parhaan tittelin kera. Linkki tallitarinoiden valikossa.

Valon Veikka on nyt 3-vuotiskauden aikana ehtinyt harjoitella sekä omissa suomenhevosten laatuarvosteluiden karsinnoissa että lämminveristen ratsuhevosten ja ponien kyvyt esiin karsinnoissa. Jälleen kerran saimme todeta että päivän kunto on päivän kunto.. Kyvyt esiin meni nappiin ja saimme loistoarvostelut. Sh- karsinnat menivät iloisesti pukitellen ja saimme murska-arvostelut liikkeistä. Finaalipaikka jäi saamatta ja poika pääsi koko kesäksi kesäsiirtolaan jätkäporukkaan Luvialle. Pitkä laidunaika teki hyvää ja kotiin saimme mukavasti massaa saaneen hevosen.  

Lavilan Jenny aloitti kisauransa 5-vuotiskaudellansa. Dahlin Liisan valmennuksessa edettiin koulupuolella kohti syksyn laatuarvosteluja. Keväällä aloitettiin helpoista raviluokista joista Jenny suoriutui tasaisen varmasti sinivalkoisia ruusukkeita keräten. Elokuussa starttasimme sitten ensimmäisen alueluokan He:C2 josta tuli 62% ja 4 sija täpärästi hävisimme Wimlalle jonka kanssa sain 62,2% ja 3 sijan. Seuraavana päivänä oli vuorossa estekisat joissa Lotta Lehtonen hyppäsi Jennyllä sijoittuen tasaisen hyvän puhtaan 80 radan järkyttävässä rankkasateessa. Jätimme suosiolla 90 alueluokan väliin. Jenny oli valmis Ypäjälle laatuarvosteluihin.

Kuninkaallisissa oli mukana seuraneitinä myös Wimla jonka kanssa tutustuimme hieman isompiin ympyröihin KN Speciaalia startaten. Lavilan Jennyn uurastus mammalomalta muiden ikäluokkalaisten tasolle oli haaste johon tartuttiin hevosen ehdoilla. Mukana olimme mutta selkeästi olisi pitänyt ehtiä saada vielä enemmän takaosaan voimaa. Tästä maininnat sekä este- että askellajituomareilta. Tulokset olivat silti upeat. Estekokeen jälkeen Jenny oli Lehtosen Lotan luotsaamana jaetulla viidennellä sijalla. Lopputulos 11 sija 39 joukosta. Edelle meni vain yksi tamma 0,06 pisteen erolla. Askellajikokeen esitin itse. Amatöörinä kilpatantereilla. Ainutkertaisuudesta johtuen tilaisuus oli upea kokemus jonka jokaiselle kasvattajalle soisin!

Mitä muutakaan tähän voi loppuun lisätä kuin kiitos. Kiitos kaikille jotka olette meitä kuluneen kauden aikana auttaneet. Niin valmentajallemme Lissulle, Estegurullemme Lotalle, kotona tallissa hääränneille kuin lukemattomilla reissuilla mukana olleille, etenkin Tarulle, Veeralle ja Heinille! Nyt on kärpänen puraissut pahemman kerran ja saattaapi olla että tästä alkoi tämänkin mamman uusi harrastus hevospuolella, pienimuotoisesti Jennyn kanssa koulupuolella kisaten.

14.11.2009 Liisa