|

Tallitarinoita

Lavilan Jennylle tammavarsa

Lavilan MinttuTilan varsomiskausi sai pian jatkoa, kun Lavilan Jenny varsoi tiistaina 29.4. kauniin tammavarsan. Ruunikko, tähtipäinen kaunotar on kuin suoraan sadusta pumpulinvalkean karvansa ja pitkien ripsiensä ansiosta. Ihastusta varsassa ovat herättäneet myös sen alusta asti vahvat ja suorat tolppajalat sekä rohkean utelias asennoituminen ulkomaailmaan. Tilan nuorimmainen nimettiin Lavilan Mintuksi.

Minttu on emänsä ensimmäinen jälkeläinen. Se on myös kasvattajansa ensimmäinen toisen polven kasvatti. Varsan perintötekijöiden luulisi olevan kohdillaan: sen isä on hieno I palkinnon ja 41p ratsukantakirjaori Murron Valo, jolla on takanaan menestyksekäs kisaura kansallisilla estekentillä. Emä Lavilan Jenny on nelivuotias tulevaisuuden estelupaus, ja emänisä Pellervo puolestaan pitkän uran niin ikään kansallisilla kisakentillä tehnyt nelinkertainen estemestari.

Samasta Murron Valon ja Pellervon yhdistelmästä on tilalla jo ennestään 2006 syntynyt ori Valon Veikka. 

Seuraavaa varsaa odotetaan syntyväksi toukokuun puolivälissä. Tuolloin vuorossa ovat muutaman päivän välein tammat Vauhdin Tuikku (kantaa orista Ahon Odotus) sekä Wimla (Pellervo).

Mintun kuvia lisää täällä