|

Tallitarinoita

Koululaisen elämää uusien tammojen parissa

Niin vain kesä kääntyi kohti syksyä ja lapsillakin alkoi koulut. Pipsa aloitti tokaluokkalaisena ja Petra eskarina. Oma hoitajamme Heini hyväksyttiin Ypäjälle hevoskasvatusta opiskelemaan. Minun opiskeluni  hevosopistolla on tällä erää tässä joten eikös isäntä innostunut omalta osaltaan vuorollaan koulun penkille. Kengitysopit Kiuruvedellä käynnistyivät elokuussa heti tositoimin. Kotona riittää sitten kengitettäviä.  Teimme  päätöksen lisätä tammamäärää kun Kelmiian ura siitoshevosena päättyi oripoika Lavilan Velmuun.

Jouhen SykeröKesä on mennyt myytäviä tammoja katsellessa. Moneen paikkaan on tullut soiteltua ja hienoja tammoja on nähty. Lopulta päädyimme Rovaniemen tyttöön Jouhen Sykeröön. Siiri on R-KTK tamma sanan oikeassa merkityksessä. Hieno tasainen 8-rivi kantakirjauksessa yht. 40p. rakenteesta. Silloisen 7-v. koulutustason ollessa vielä kesken eivät suoritukset oikeuttaneet kuin III + palkintoon. Jälkeenpäin Siiri on kunnostautunut pääasiassa alue-esteradoilla  v. 2002-2007 100cm tasolla ja voittaen mm. Pohjoisen alue-estemestaruuden. Koulupuolella tamma taitaa He B/A tason.

Ponsin Veera

Matkaa pohjoiseen suunniteltiin kuukauden verran ja siinä välissä ehdin katsastaa jälleen markkinoita .. jäi kai tavaksi. Silmiini osui ilmoitus Ponsin Veerasta Sodankylässä ja siinä se oli. Erilainen tamma suvultaan meidän porukkaamme joka taitaa ainakin 80cm radan ellei peräti 100cm. Koulutaso samoin He B/A. Veeralle täytyy ottaa tavoitteeksi kantakirjaus vuodelle 2009.  Iso kiitos luottamuksesta Saanalle ja Piritalle kun uskoitte ystävänne meidän käyttöömme. Toivottavasti tulevaisuudessa näemme myös näillä tammoilla varsat, isäoriina ehkäpä Valon Veikka?

 
Miten sitten minä, ikuinen opiskelija, osaan viettää vuoden ilman hevosopistoa? No, onhan minulla nyt tässä uusi oppimestari. Tarkoitus on jatkaa omien valmentajien johdolla ratsastuksen salojen opiskelua. Nyt keskitytään myös estepuoleen. Kun jostain kumman syystä ; ) vannoutuneelle kouluihmiselle syntyy vahvasti estekapasiteetikkaita varsoja.

 31.8.2008 Liisa